Skip to main content

Ελληνικά «πωλητήρια» σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Μπακού

Τα δύο ακίνητα σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον ανήκουν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και στεγάζουν υπηρεσίες της εκεί πρεσβείας μας.

Σας γράφαμε πρόσφατα για ένα ιδιαίτερο ακίνητο, ελληνικής ιδιοκτησίας, στη Νέα Υόρκη, που βγάζει στο σφυρί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), προσδοκώντας ότι θα εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξης των περίπου 8 εκατ ευρώ ή και λίγο παραπάνω!

Προσθέστε τώρα και κάτι σχετικό που μάθαμε πριν από λίγες ώρες: Πωλείται κι ένα ακόμα, εξίσου εντυπωσιακό ακίνητο, αυτή τη φορά στην Ουάσιγκτον. Και τα δύο ανήκουν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και στεγάζουν υπηρεσίες της εκεί πρεσβείας μας, οι οποίες, προφανώς, αμέσως μετά την πώληση θα ...μετακομίσουν.

Στην ίδια λίστα των πωλητηρίων προσθέστε και ένα ακίνητο που πωλείται στο Μπακού! Και μια σειρά από άλλα, εντός των ελληνικών ορίων, όμως αυτά. Προς τι όλα αυτά τα πωλητήρια; Διότι στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν (και την ψυχολογική) ανάγκη να πετύχουν μερικές «εύκολες» και «γρήγορες» νίκες στη μάχη των αποκρατικοποιήσεων...

Κι αυτό γιατί ο πόλεμος που γίνεται κατά των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα, είναι συνεχής και εξαιρετικά ευρηματικός, στα όρια του ανεξάντλητου. Τελευταίο παράδειγμα; Το ότι πάνε να ανακηρύξουν «ιστορικούς χώρους» στα όρια του Ελληνικού. Ως γνωστόν, η κίνηση γίνεται από υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Μάλιστα, η πρόθεση είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο της Αφάντου, στη Ρόδο, που τίναξε στον αέρα το εκεί project. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με αυτό, αν τα σχέδια του υπουργείου, τελικώς, «περάσουν».