Skip to main content

Σύντομα βγαίνουν και τα πωλητήρια στην ενέργεια...

Στο νέο υπέρ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται και όλες, ανεξαιρέτως, οι ενεργειακές συμμετοχές του δημοσίου τομέα.

Έχετε δει τις μετοχικές συμμετοχές που θα «περάσουν» στο νέο υπέρ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων που συστήνεται; Αν ναι, θα παρατηρήσατε ότι στο πακέτο περιλαμβάνονται και όλες, ανεξαιρέτως, οι ενεργειακές συμμετοχές του δημοσίου. Δηλαδή, σε ΔΕΠΑ, ΔΕΗ και ΕΛΠΕ. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι παρά τα όσα περί του αντιθέτου υποστηρίζει ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας, σύντομα θα «βγουν» και εκεί πωλητήρια.

Ηδη, οι διεργασίες στο παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει και το ενδιαφέρον που εκφράζεται είναι κάτι παραπάνω από έντονο, από πολλές και διαφορετικές πλευρές. Ο κανόνας ισχύει για το σύνολο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που θα υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση προσεχώς. Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στη Νέα Υόρκη, στο τελευταίο ταξίδι του εκεί δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από εκπροσώπους διαφόρων funds αναφορικά με το θέμα. Προφανώς και οι απαντήσεις που θα έδωσε, ήταν ικανοποιητικές, αφού γενικότερο ως πολύ καλό κρίνεται το αποτέλεσμα των επαφών που είχε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και το συμπέρασμα δεν προκύπτει από «κύκλους» πέριξ του υπουργού, αλλά από funds, με τα οποία συναντήθηκε.
 
Είχε ωστόσο και σχετικά εύκολο έργο. Και αυτό γιατίη σύγκριση έγινε με τους κ. Γιώργο Σταθάκη και Δημήτρη Μάρδα, τους δύο άλλους οικονομικούς υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, που είχαν δει στο παρελθόν τα ίδια funds και δεν τους είχαν …ενθουσιάσει.