Skip to main content

Πολιτική βούληση να τρέξει η απόδοση του Καρατάσιου στον δήμο Π. Μελά

Συνάντηση Βερναρδάκη, Σπίρτζη, Νοτοπούλου και Δεμουρτζίδη στο γραφείο του πρωθυπουργού - Προχωρεί το σχέδιο για το εμπορευματικό στο Γκόνου

Η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, της προϊσταμένης του γραφείου Κ. Νοτοπούλου και του δημάρχου Παύλου Μελά Δ. Δεμουρτζίδη.

Σύμφωνα με πηγές, στη συνάντηση εκφράστηκε από την κυβερνητική πλευρά η ύπαρξη πολιτικής βούλησης να λυθούν τα ζητήματα και να αποδοθεί το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στον δήμο Παύλου Μελά, όπως έγινε με αυτό του Παύλου Μελά στα δυτικά και του Κόδρα στα ανατολικά της πόλης. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, θα προχωρήσουν με συντονισμένες ενέργειες για την απόδοσή του στους πολίτες ως ελεύθερου χώρου πρασίνου πολιτισμού και αναψυχής.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάπτυξη των εμπορευματικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο ενός ενιαίου σχεδιασμού που αφορά τα εμπορευματικά κέντρα.

Κατά τους ίδιους κύκλους, προχωρεί και το σχέδιο για δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου.