Skip to main content

Πωλείται η ΕΛΒΟ με τιμή εκκίνησης τα 10 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε σήμερα η πρόσκληση του εκκαθαριστή. Κατάθεση των προσφορών μέχρι τις 15 Μαΐου. Πώληση του ενεργητικού της εταιρείας ως σύνολο.

Σήμερα δημοσιεύτηκε στον Τύπο η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, της κρατικής ΕΛΒΟ, με κατώτατη τιμή προσφοράς τα 10 εκατ. Ευρώ.

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός οργανώνεται από τον εκκαθαριστή, την εταιρεία Ernst & Young (εκπροσωπείται από τον κ. Χουρδάκη), η οποία καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές μέχρι τις 5μ.μ. την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

Η Ernst & Young, με την πρόσκληση αυτή επανέρχεται για την πώληση της ΕΛΒΟ, κάτι που πρώτη φορά είχε επιχειρηθεί τον Οκτώβριο του 2014, διαδικασία που προέβλεπε, τότε, την πώληση του ενεργητικού της βιομηχανίας, όχι μόνο ως σύνολο, αλλά και τμηματικά. Η διαδικασία εκείνη είχε παγώσει καθώς, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, ο εκκαθαριστής προέβη στην τροποποίηση του Υπομνήματος  Προσφοράς.

Σημειώνεται ότι μέσω διαγωνισμού πωλούνται τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ήτοι οι οικοπεδικές εκτάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου και οι κτιριακές της εγκαταστάσεις, τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας- το σήμα και ο διακριτικός τίτλος ΕΛΒΟ, όπως επίσης τεχνογνωσία, σχέδια, άδειες ΙΤ και πατέντες που έχει κατοχυρώσει η Εταιρεία.

Σήμερα, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας διαιρείται σε 1.157.900 μετοχές με συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 85,49%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εάν δεν βρεθεί αγοραστής για την ΕΛΒΟ, η οποία πλέον έχει μείνει χωρίς αντικείμενο και έργα στο χαρτοφυλάκιό της, η βιομηχανία θα οδηγηθεί σε κλείσιμο και οι εργαζόμενοι στην ανεργία.