Skip to main content

Πωλείται εκκλησιαστικό οικόπεδο - φιλέτο στην Βουλιαγμένη

Η Ελλάδα, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, στα επόμενα χρόνια αναμένεται να δεχθεί μεγάλο τουριστικό κύμα, ίσως το μεγαλύτερο των τελευταίων δεκαετιών.

Αργά αλλά σταθερά, η Ελλάδα εξελίσσεται στον απόλυτο τουριστικό, επενδυτικό, προορισμό. Κι ό,τι διατίθεται προς πώληση, αμέσως προσελκύει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σε βαθμό που από κάποια στιγμή και μετά προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Ωστόσο, είναι λογικό. Η Ελλάδα, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, στα επόμενα χρόνια αναμένεται να δεχθεί μεγάλο τουριστικό κύμα, ίσως το μεγαλύτερο των τελευταίων δεκαετιών. Οπότε όλοι σπεύδουν να αποκτήσουν θέση,

Για παράδειγμα, όπως πληροφορείται η Voria.gr και Ρώσοι επενδυτές εμφανίστηκαν στην Εκκλησία της Ελλάδας ζητώντας πληροφορίες για το προνομιακό «οικόπεδο» των 250 στρεμμάτων στην περιοχή της Φασκομηλιάς, στην Βουλιαγμένη! Και είναι ξεκάθαροι: Θέλουν να το αγοράσουν.

Το πρόβλημα είναι πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «οικοπέδου» φέρεται να έχει κάποιους μικρούς αστερίσκους. Το δημόσιο, σύμφωνα με μια εκδοχή, ισχυρίζεται ότι είναι δασική περιοχή, η Εκκλησία υποστηρίζει ότι μόνο σ' ένα κομμάτι του υπάρχει ένα δασύλλιο και η όλη ιστορία έχει μπλοκάρει, αλλά προς το παρόν.

Να σημειωθεί πάντως ότι για την ίδια περίπτωση, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από το Κατάρ. Ηδη, το κρατικό επενδυτικό fund του εμιράτου έχει προσεγγίσει πάνω από μία φορά τον ειδικό οργανισμό που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της Εκκλησίας, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, ζητώντας να μάθει πληροφορίες για τον συγκεκριμένο χώρο.

Ακολούθησαν οι Ρώσοι, ενώ το πιθανότερο είναι πως όταν έρθει η κρίσιμη ώρα, έξω από τα αρμόδια γραφεία της Αρχιεπισκοπής, θα σχηματιστούν «ουρές»...