Skip to main content

Πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς σε... συσκευασία δώρου

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι το Μαξίμου όχι απλά θα πουλήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλικούς σιδηρόδρομους, αλλά θα την τυλίξει και σε δώρο.

Λίγοι γνωρίζουν την "λεπτομέρεια" κι αυτοί φροντίζουν να μην το... διαφημίζουν. Σε τι συνίσταται; Στο γεγονός ότι η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν απαιτεί την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων. Κατά συνέπεια, οι βουλευτές Σύριζα - Ανέλ που ετοιμάζουν ηρωικές ομιλίες, κατά της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης, θα απογοητευθούν, όταν το πληροφορηθούν.

Μεταξύ αυτών και ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι, όπως λέγεται, αντιδρούν και με αυτή την αποκρατικοποίηση, η οποία μπαίνει στην τελική ευθεία της.

Οι πληροφορίες, που έρχονται σε γνώση της Voria.gr αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το Μέγαρο Μαξίμου, όχι απλά θα πουλήσει την εταιρεία στους Ιταλικούς σιδηρόδρομους, που κατέθεσαν τη μοναδική προσφορά στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, αλλά, αν χρειαζόταν, "θα την τύλιγε και σε συσκευασία δώρου", όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αρμοδίως.

Όμως αυτή δεν είναι η μοναδική εξέλιξη που δρομολογείται αυτές τις μέρες σε επίπεδο αποκρατικοποιήσεων. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν για παράδειγμα ότι ετοιμάζεται μία έκπληξη και με τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). Για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις (διαμαρτυρίες, αντιδράσεις κλπ, κλπ) του πρόσφατου παρελθόντος, η αλλαγή της θα ανακοινωθεί λίγο πριν ή λίγο μετά την μεγάλη αργία του Δεκαπενταύγουστου. Μας λένε ότι τα πρόσωπα έχουν επιλεγεί και απλά απομένουν οι ανακοινώσεις, οι οποίες θα γίνουν αν όλα πάνε καλά έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.