Skip to main content

Πώληση δραστηριοτήτων έναντι 144,7 εκατ. ευρώ από την Alapis

Στην πώληση των μη σχετιζόμενων με το ανθρώπινο φάρμακο δραστηριοτήτων της, έναντι 144,7 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Alapis.
Στην πώληση των μη σχετιζόμενων με το ανθρώπινο φάρμακο δραστηριοτήτων της, έναντι 144,7 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Alapis, υλοποιώντας τη στρατηγική της αναφορικά με την εστίαση και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικής της θέσης στον κλάδο ανθρώπινου φαρμάκου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα η εταιρεία  προχώρησε στην πώληση του 100% των μετοχών των εταιρειών Γερολυμάτος Prestige SPA΄S Κέντρα Αισθητικής ΑΕΒΕ, Γερολυμάτος Cosmetics Α.Ε., Beauty Works Α.Ε., PROVET A.E., Gerolymatos Animal Health A.E., Alapis Medical and Diagnostics Α.Ε., Μέντιμεκ Α.Ε. καθώς και του 99,66% των μετοχών της Κτηνιατρική Προμηθευτική Α.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος που ανήλθε στα 144,7 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται, οι ανωτέρω επιχειρηματικές κινήσεις προσφέρουν στην εταιρεία τη δυνατότητα να επικεντρώσει τη στρατηγική της στον κύριο τομέα των δραστηριοτήτων της, που είναι το ανθρώπινο φάρμακο. Μέσα στην παρούσα χρηματοοικονομική συγκυρία, η εταιρεία ενδυναμώνει τον ισολογισμό της, ώστε να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν στον κλάδο του φαρμάκου.

«Το ΔΣ της εταιρείας, αφού έλαβε υπόψη του τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την στρατηγική εστίαση στο ανθρώπινο φάρμακο, προχώρησε στις προαναφερθείσες κινήσεις με γνώμονα την ενίσχυση και επιτάχυνση της υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδιασμού. Για τις συναλλαγές αυτές η εταιρεία όρισε την Deutsche Bank να γνωματεύσει περί του δικαίου και ευλόγου του τιμήματος (Fairness Opinion), η οποία γνωμάτευση - βασισμένη στους όρους που εμπεριέχονται - παραδόθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.