Skip to main content

Πολικές θερμοκρασίες και σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Μακεδονία

Προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη.

Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά, χιόνια και σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6  έως -2 βαθμούς κελσίου.

Εξαιτίας του παγετού θα μείνουν κλειστά σχολεία, ενώ πολλά νοικοκυριά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης παραμένουν χωρίς νερό εξαιτίας παγωμένων σωληνώσεων ύδρευσης ή σπασμένων υδρόμετρων. Εξάλλου, οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα στη Θεσσαλονίκη είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσουν σωληνώσεις φυσικού αερίου κι αρκετά νοικοκυριά να μείνουν χωρίς θέρμανση ή ζεστό νερό.

Αντίστοιχα στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα θα επικρατήσουν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως -1 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, ο υδράργυρος θα πέσει 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερα.