Skip to main content

Πολυετής κάθειρξη στον συνταξιούχο που πυροβόλησε τον 45χρονο δικηγόρο

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Με κάθειρξη 20,5 ετών, χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε ένας 76χρονος συνταξιούχος ο οποίος αποπειράθηκε να σκοτώσει 45χρονο δικηγόρο, στη Θεσσαλονίκη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Την ενοχή του πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας. Στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι ήθελε μόνο να εκφοβίσει τον δικηγόρο και ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο παθών προσπάθησε να του το αποσπάσει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 76χρονος είχε οικονομικές διαφορές με τα αδέλφια του σχετικά με την πατρική περιουσία ενώ εξοργίστηκε όταν έχασε  δύο σχετικές αγωγές και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον δικηγόρο.

Ύστερα από λογομαχία έβγαλε ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε τρεις φορές τραυματίζοντας τον 45χρονο  στο κοιλιά, στο μηρό και στο χέρι. Στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία.