Skip to main content

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες του CERN στην Ξάνθη

Ενδιαφερόμενοι, επιστήμονες, ερευνητές και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που παρέχει η συνεργασία Τεχνόπολης - CERN

Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφηκε στην εκδήλωση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για τις τεχνολογίες του CERN, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη το μεσημέρι στην Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ, στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων. Συγκεντρώθηκαν ενδιαφερόμενοι, επιστήμονες, ερευνητές και εκπρόσωποι επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που παρέχει η συνεργασία της Τεχνόπολης με τον ευρωπαϊκό οργανισμό CERN.

Όπως και στην πρώτη εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα στη συζήτηση που ακολούθησε των παρουσιάσεων φάνηκε η ανάγκη που υπάρχει για κίνητρα που θα επιτρέψουν σε επιστήμονες και επιχειρήσεις είτε να μπουν στην αγορά, είτε να εμφανίσουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα. Από το βήμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Τζήκας σημείωσε ότι οι ευκαιρίες που υπάρχουν για όσους ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα και πρωτοποριακές εφαρμογές είναι πολλές και μεγάλες. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος αφού –όπως είπε- το ταλέντο και οι δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στο συγκεκριμένο πεδίο είναι μεγάλες, ενώ τα επιτεύγματα του CERN που βρίσκονται στη διάθεση των Ελλήνων είναι πολλά και πραγματικά σημαντικά.

«Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες» υπογράμμισε ο κ. Τζήκας, ο οποίος σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα ενημερωτικές εκδηλώσεις ανάλογες με αυτές της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης θα γίνουν σύντομα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Στόχος μας είναι το μήνυμα να φτάσει παντού, όπου μπορούν να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι» είπε χαρακτηριστικά.  

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Τεχνόπολη και το CERN προβλέπει τη δημιουργία στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης στην Πυλαία μιας θερμοκοιτίδας για επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN, που παρέχονται δωρεάν, για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες κατάλληλα για την αγορά. Με αυτό τον τρόπο εκτός από τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από το CERN προς την Τεχνόπολη θα δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και καινοτόμα προϊόντα.