Skip to main content

Πολύ ενδιαφέρουσες επισκέψεις στην Ελλάδα, προσεχώς

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Ελλάδα. Θα έρθει τον Ιούνιο προσκεκλημένος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ)

Μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες επισκέψεις θα έχουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα στη χώρα μας. Γεγονός το οποίο μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει για πολλούς λόγους, κυρίως σε αυτή τη φάση καμπής που διέρχεται η οικονομία αλλά και η χώρα γενικότερα.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, μεταξύ άλλων, ο Κλάους Ρέγκλινγκ ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Ελλάδα. Θα έρθει τον Ιούνιο προσκεκλημένος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), για να μιλήσει στην τακτική Γενική Συνέλευση της και η ομιλία του αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στα μέσα Μαΐου, στην Αθήνα θα βρεθεί η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του SSM, με αφορμή την κατά μια εβδομάδα νωρίτερα επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα τραπεζικά stress test.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΕΒ θέλει να καλέσει τον πρώην αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, για τη δική του Γενική Συνέλευση, αλλά μέχρι σήμερα δεν τον έχει «κλειδώσει». Δεν αποκλείεται όμως να τα καταφέρει, καθώς οι κυβερνητικές υποχρεώσεις του έχουν εκλείψει.

Αντιθέτως, από την άλλη πλευρά, ακυρώθηκε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, το ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην Τουρκία. Επισήμως, λόγω τη προκήρυξης των εκεί προώρων εκλογών. Στην πραγματικότητα, λόγω του θορύβου που προκάλεσε η διαρροή της είδησης. Πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη, πήγε στην Τουρκία και μίλησε σε εκδήλωση τουρκικού πανεπιστημίου.