Skip to main content

Πολάκης: Σέρβις ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη κοστίζει 6.500 ευρώ!

Η συντήρηση των ασθενοφόρων στην Θεσσαλονίκη κοστίζει όσο το σέρβις μια Λαμποργκίνι, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Για αδιαφανείς διαδικασίες και  διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στο χώρο της δημόσια υγείας έκανε λόγο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Πολάκης αποκάλυψε ότι η συντήρηση των ασθενοφόρων στην Θεσσαλονίκη κοστίζει όσο το σέρβις μια Λαμποργκίνι. «Δεν είναι δυνατόν, τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαθέτει το καλύτερο συνεργείο για τα αυτοκίνητα, να πληρώνει για τα 700 ασθενοφόρα που έχει, 6,500 ευρώ το χρόνο το ασθενοφόρο, για σέρβις και ανταλλακτικά. Ούτε Λαμποργκίνι, ούτε Μπέντλει να είχε δεν γίνεται αυτό το πράγμα», τόνισε.

Μίλησε επίσης για τα κονδύλια σίτισης στα δημόσια νοσοκομεία που αντιστοιχούν με πεντάστερα ξενοδοχεία.

Είπε ακόμα ότι έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ για σάκους κωλοστομίας καθώς πριν τρία χρόνια δίναμε 18 εκατομμύρια ευρώ και τώρα 54 εκατομμύρια ετησίως ενώ ανάλογη είναι και η εκτόξευση της δαπάνης για τα γυαλιά οράσεως με το σχετικό κονδύλι να αγγίζει τα 47 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Προανήγγειλε αναδιοργάνωση του ΕΟΠΠΥ, επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων των ιδιωτικών κλινικών.