Skip to main content

Πολάκης: Εμείς δεν προσκυνήσαμε, κάναμε αξιοπρεπή συμβιβασμό

Εμείς κάναμε πίσω για να βγάλουμε την χώρα από εκεί που την ρίξατε εσείς και το πελατειακό σας κράτος, είπε ο υπουργός στην Βουλή.

"Εμείς κάναμε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό, δεν προσκυνήσαμε", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης μιλώντας στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2018, ‘κλείνοντας’ παράλληλα το μάτι στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία για μισθολογικές αυξήσεις.

"Εμείς κάναμε πίσω για να βγάλουμε την χώρα από εκεί που την ρίξατε εσείς και το πελατειακό σας κράτος" είπε. "Και παρά τις παρενθέσεις η χώρα θα βγει από το μνημόνιο και θα’ναι ντάλα μεσημέρι, τον Αύγουστο. Και τότε θα τα επαναδιαπραγματευτούμε όλα. Για να φτιάξουμε μια Ελλάδα αλλιώς, μια Ελλάδα που θα πετάξει τους κρατικοδίαιτους προμηθευτές και τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ έξω. Και τότε θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στους εργαζόμενους που έβαλαν πλάτη όλ αυτά τα χρόνια στο σύστημα υγείας ένα μέρος των μισθολογικών τους απωλειών".

Ο υπουργός αφού κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "κάνει κριτική των πρωτοσέλιδων" αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, μεταδίδει το capital.gr.

Όπως είπε είναι η πρώτη φορά που η καθαρή τους θέση έχει πλεόνασμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου 2017, η χρονιά θα κλείσει με πλεόνασμα 312 εκ ευρώ κι άλλα 60 εκ ευρώ από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.