Skip to main content

Ποιος είναι ο 29χρονος πιλότος του F-16 που κατέπεσε μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου

Με χαρά υποδέχθηκαν οι συγγενείς του πιλότου την είδηση ότι βγήκε σώος από το αεροσκάφος

Συγκίνηση και συνάμα μεγάλη χαρά προκάλεσε η είδηση ότι ο πιλότος του F-16 Block 52, που κατέπεσε κοντά στο νησάκι Ψαθούρα, μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου, είναι σώος. Μετά τη λήξη της αγωνίας, εστάλησαν οι ευχές των πολιτικών για ταχεία ανάρρωση και στη συνέχεια ήρθαν στο φως στοιχεία για την ταυτότητα του υποσμηναγού.

Πτώση F16: Επί μιάμιση ώρα βρισκόταν στη θάλασσα ο πιλότος - «Ο γιος μου είναι ζωντανός»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, ο 29χρονος Παναγιώτης Αποστολάκης έχει καταγωγή από το Πολυνέρι Τρικάλων με τα συγγενικά του πρόσωπα, μεταξύ αυτών και η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα του, να διαμένουν στα Τρίκαλα.

Με αγωνία αλλά και λυτρωτική χαρά, οι συγγενείς στα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την είδηση ότι διασώθηκε. «Σώθηκε χάρη στη ψυχραιμία του» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο trikalanews.gr, τονίζοντας την αγάπη του για το επάγγελμά του και την ευσυνειδησία του.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος καθώς και οι γονείς του μένουν στη Λάρισα.

O υποσμηναγός σώος και διασώθηκε στις 15.02 μετά από 90 δραματικά λεπτά έρευνας στη θαλάσσια περιοχή και κάτω από αντίξοες καιρκές συνθήκες από το πλήρωμα του Super Puma που τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για τις απαραίτητες εξετάσεις. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να οριστεί η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.