Skip to main content

Ποιο το σχέδιο για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Σχέδιο τεσσάρων σημείων για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο. Δείτε τι προβλέ
Μετά την ψήφιση του νόμου και τις ανατροπές που επέρχονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των Δημοσίων Υπαλλήλων, έστω και αν δίνεται η δυνατότητα άσκησης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος οποτεδήποτε, για όσους το θεμελιώνουν μέχρι 31/12/2010, το κύμα φυγής από τον δημόσιο τομέα είναι πρωτοφανές.

Εξαιτίας των χιλιάδων αποχωρήσεων, οι οποίες μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 18.000 και αναμένεται να φθάσουν τις 30.000 μέχρι τον Σεπτέμβριο, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων θα αδυνατεί να καταβάλει τα ποσά των εφάπαξ που θα ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό για το ταμείο του 1,2 δις. ευρώ, όταν τα  μηνιαία έσοδα - πριν τις αποχωρήσεις -, ανέρχονταν σε 550 εκατ. ευρώ μηνιαίως.
 
Μπρός στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και θα συνεχίσει να διογκώνεται και υπό την πίεση της ΑΔΕΔΥ, τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας επεξεργάζονται σχέδιο τεσσάρων σημείων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει οδηγήσει το ταμείο σε αδιέξοδο.

 Δείτε τι προβλέπει το σχέδιο στο tax.voria.gr