Skip to main content

Ποινική δίωξη κατά του δημάρχου Θάσου

Προσλήψεις, έργα και προμήθειες που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, κατά την τετραετία 1999-2002 προκάλεσαν την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Λευτέρη Μερέση.
Με σωρεία παράνομων ενεργειών, κατά την άσκηση των καθηκόντων του σε προηγούμενη θητεία του, βαρύνεται ο νυν δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Μερέσης, σύμφωνα με έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Καβάλας να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, ο έλεγχος των Επιθεωρητών αφορά προηγούμενη θητεία του κ. Μερέση ως δημάρχου Θάσου –και συγκεκριμένα την τετραετία 1999-2002- οπότε και καταγράφονται παραβάσεις του που φέρονται να ζημίωσαν τον δήμο Θάσου κατά 1,2 εκατ. ευρώ.

Κατά την έκθεση, που παρέλαβε η Εισαγγελία Καβάλας, ο δήμαρχος Θάσου ευθύνεται για παράνομες προσλήψεις (εκτός νομίμων διαδικασιών) προσωπικού στο δήμο, απευθείας αναθέσεις έργων (για ποσά που φθάνουν τις 800.000 ευρώ) και ανέλεγκτες προμήθειες, που δεν έτυχαν ποτέ έγκρισης από το δημοτικό συμβούλιο ή δημόσιας προκήρυξης.
 
Μάλιστα, αρκετές από τις επίμαχες αποφάσεις –όπως κατέγραψαν οι Επιθεωρητές που πραγματοποίησαν τον έλεγχο- υπογράφηκαν από τον (νυν και τότε) δήμαρχο μία μόλις εβδομάδα προτού παραδώσει τον θώκο στον Κώστα Καπόλλα, που τον διαδέχθηκε, για την τετραετία 2002-2006.
Να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Μερέσης, ιατρός στο επάγγελμα, έχει εκλεγεί δήμαρχος Θάσου για συνολικά τέσσερις θητείες –με τελευταία την τρέχουσα.