Skip to main content

Ποινή οκταετούς κάθειρξης σε Αυστριακό επενδυτή που εξαπάτησε 12.500 πελάτες

Σε ποινή οκταετούς κάθειρξης καταδικάστηκε ένας Αυστριακός επενδυτής, καθώς κρίθηκε ένοχος για εξαπάτηση 12.500 πελατών, προκαλώντας στην πελατεία του ζημιά ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Αυστριακός επενδυτής κρίθηκε σήμερα ένοχος για εξαπάτηση 12.500 πελατών του και καταδικάσθηκε σε ποινή οκταετούς κάθειρξης. Ο επενδυτής, ο οποίος ωστόσο δήλωσε προς το δικαστήριο του Κλάγκενφουρτ «αθώος άνευ δόλου», πλην «υπεύθυνος γιά την έκβαση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας», ο Βόλφγκανγκ Αουερ-Βέλσμπαχ, αποδείχθηκε εντούτοις στην ακροαματική διαδικασία ότι:

-προκάλεσε στην πελατεία του ζημιά συνολικώς 450 εκατομμυρίων ευρώ, υπεξαιρώντας κεφάλαια από την εταιρεία του, «AvW», καταχρώμενος πολλάκις τις επενδύσεις της πελατείας του στα επενδυτικά προϊόντα που διέθετε, αλλά εξαπατώντας ενίοτε την πελατεία γιά την ταμειακή ρευστότητα της εταιρείας.

Η διεθνής οικονομική κρίση του 2008 σαφώς επηρέασε δυσμενώς τα οικονομικά της ανωτέρω επενδυτικής εταιρείας, καταδείχθηκε επίσης στη δίκη.

Η εταιρία υποσχόταν ετήσιες αποδόσεις 18% στα κεφάλαια που τής εμπιστεύονταν οι περίπου 12.500 πελάτες της, προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία.