Skip to main content

Ποιες ΔΕΚΟ είναι στη λίστα των μετοχοποιήσεων της κυβέρνησης

Από τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες όπου το ποσοστό του δημοσίου βρίσκεται σε τέτοια ύψη που δεν απειλείται ο έλεγχός τους θα ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα μετοχοποιήσεων της κυβέρνησης.
Από τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες όπου το ποσοστό του δημοσίου βρίσκεται σε τέτοια ύψη που δεν απειλείται ο έλεγχός τους θα ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα μετοχοποιήσεων της κυβέρνησης. Στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν σχετική λίστα, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, είναι τελικώς εξαιρετικά πλούσια, εν αντιθέσει με ό,τι αρχικώς εκτιμούνταν. Για παράδειγμα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν των «συνήθων υπόπτων», όπως θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την Αγροτική Τράπεζα, όπου το κράτος ελέγχει το περίπου 77% του μετοχικού της κεφαλαίου, στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνεται επίσης η ΔΕΠΑ, όπου το ποσοστό του δημοσίου φτάνει στο 65%, αλλά και της ΕΥΔΑΠ ή της ΕΥΑΘ, όπου τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται στα επίπεδα των 61% και 74%.

Πρόθεση της κυβέρνησης και του οικονομικού της επιτελείου ειδικότερα είναι να προχωρήσει αποκλειστικά και μόνο σε βήματα μετοχοποιήσεων, από τα οποίο προσδοκά ότι θα συγκεντρώσει περί τα 2 με 2,5 δισ. ευρώ. Τα περιθώρια που υπάρχουν για την επίτευξη του εν λόγω στόχου θεωρούνται και είναι εξαιρετικά και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο υπουργείο Οικονομικών θα περιμένουν μια μονιμότερη βελτίωση του κλίματος στο χρηματιστήριο, για να αρχίσουν να υλοποιούν τον προγραμματισμό τους.