Skip to main content

Ποια έργα θα υλοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη μέσω του ΕΣΠΑ

Τα έργα που βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην ένταξη και υλοποίηση τους μέσω ΕΣΠΑ παρουσίασε η υφυπουργός Εσωτερικών, Θ.Τζάκρη.
Το μετρό της Θεσσαλονίκης, η εξωτερική περιφερειακή οδός, η Ζώνη Καινοτομίας, ο 6ος προβλήτας του ΟΛΘ αλλά και έργα οδικών υποδομών, περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται υψηλά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά στην ένταξη και υλοποίηση έργων από το ΕΣΠΑ.

Τα παραπάνω ανέφερε η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη μετά από ενημέρωση που είχε από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, σχετικά με το ΕΣΠΑ, και ειδικότερα το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2007 - 2013 αλλά και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά της η κ. Λιονή τόνισε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε πολύ μεγάλη μελετητική ωριμότητα έργων και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου και οι ρυθμοί απορρόφησης κονδυλίων θα είναι πολύ καλοί.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, το εγκεκριμένο ποσό από το ΕΣΠΑ για έργα στην Κεντρική Μακεδονία «αγγίζει» τα δύο δισ. ευρώ. Από τα χρήματα αυτά τα 900 εκατομμύρια αφορούν έργα που θα χρηματοδοτηθούν απευθείας από την Περιφέρεια, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά έργα που χρηματοδοτούνται από συγκεκριμένα υπουργεία.