Skip to main content

Ποια είναι τα στελέχη του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Ελλάδα

Ένας Δανός κι ένας Ολλανδός κρατούν τις τύχες της ελληνικής οικονομίας στα χέρια τους, καθώς είναι οι επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, που βρίσκεται στη χώρα μας από χθες.
Ένας Δανός κι ένας Ολλανδός κρατούν τις τύχες της ελληνικής οικονομίας στα χέρια τους. Πρόκειται για τους κ. Π. Τόμσεν και Μπ. Τραα, αντίστοιχα, οι οποίοι είναι οι επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που βρίσκεται στη χώρα μας από χθες. Ο δεύτερος, μάλιστα, λέγεται ότι είναι οικεία φυσιογνωμία πέριξ της πλατείας Συντάγματος, καθώς έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν την Ελλάδα, στο πλαίσιο άλλων αποστολών, που είχε διοργανώσει το ΔΝΤ για καθαρά τεχνικούς - υποστηρικτικούς λόγους.

Πάντως, και οι δύο σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους, φέρονται να δηλώνουν ένα συγκρατημένο άγχος σχετικά με την αποστολή τους στην Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που το Ταμείο καλείται να συνδράμει χώρα - μέλος της ευρωζώνης. Οπότε «κολυμπούν» σε άγνωστα νερά. Το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν αποδέχθηκε το αίτημά τους να τους συναντήσει κατ΄ ιδίαν πριν την έλευση των κοινοτικών δεν φαίνεται να τους πτοεί. Κάπου αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής περίπτωσης, ενώ το γεγονός ότι και οι ίδιοι είναι Ευρωπαίοι, οπωσδήποτε, διευκολύνει τα πράγματα, καθώς κάνει την συνεννόηση πιο εύκολη.