Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ σε Γεροβασίλη: Από το ΕΣΠΑ οι προσλήψεις στα νοσοκομεία

Tα χρήματα για την πρόσληψη των 4.000 ατόμων στα νοσοκομεία προβλέπονται μέσω προγραμμάτων κατάρτισης που οργανώνει ο ΟΑΕΔ, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Σε διάψευση όσων ισχυρίστηκε η Όλγα Γεροβασίλη περί περικοπών των 4.000 θέσεων εργασίας στον τομέα της Υγείας, εξαιτίας της απόφασης του ΣτΕ για τα τηλεοπτικά, προχώρησε η ΠΟΕΔΥΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), δια στόματος του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη προέβη σε δήλωση, καταλήγοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση στερεί την πρόσληψη 4.000 ατόμων στον τομέα της Υγείας και αφήνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.

Ο κ. Γιαννάκος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, λέγοντας πως τα χρήματα για την πρόσληψη των 4.000 ατόμων στα νοσοκομεία προβλέπονται μέσω προγραμμάτων κατάρτισης που οργανώνει ο ΟΑΕΔ και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Άρα, είναι κοινοτική κονδύλια και δεν προέρχονται από τα χρήματα που έδωσαν οι επιχειρηματίες που επικράτησαν στον διαγωνισμό για τις πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες.