Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς εφημερεύον νοσοκομείο η Νάουσα λόγω έλλειψης ιατρών

Δεν πραγματοποιούνται εφημερίες στο νοσοκομείο της Νάουσας, λόγω ελλιπούς στελέχωσης και αδυναμίας κάλυψης όλου του μήνα με ενεργή εφημερία.

Χωρίς εφημερεύον νοσοκομείο έμειναν οι κάτοικοι της Νάουσας χθες, Πέμπτη 23 Μαρτίου, ενώ εφημερία επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 26 Μαρτίου.

Με απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Μαυρογιώργου, οι εφημερίες δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της «ελλιπούς στελέχωσης του Καρδιολογικού Τμήματος της Μονάδας Νάουσας και την αδυναμία κάλυψης όλου του μήνα με ενεργή εφημερία». Έτσι, τα επείγοντα περιστατικά για αυτές τις ημέρες θα εξυπηρετούνται στο νοσοκομείο Βέροιας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, η συγκεκριμένη μονάδα εξυπηρετεί 50.000 κατοίκους, έχει δυναμικότητα 120 κλινών και πληρότητα 100%, ενώ εφημερεύει καθημερινά. 

Στην παθολογική κλινική υπηρετούν δύο παθολόγοι, ο ένας εκ των δύο είναι επικουρικός που κρίθηκε ως επιμελητής Β΄ στο Νοσοκομείο της Κοζάνης ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεί ατης ΠΟΕΔΗΝ, οι γιατροί κάνουν πάνω από 10 εφημερίες κάθε μήνα.

Στην καρδιολογική κλινική, η οποία διαθέτει 11 κλίνες, υπηρετούν δύο καρδιολόγοι, οι οποίοι δεν επαρκούν παρ’ ότι κάνουν πάνω από 10 εφημερίες το μήνα, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται συχνά χειρουργεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως θα ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες αποφάσεις του Διοικητή, ανώ προσθέτει πως τις ημέρες που δεν θα πραγματοποιούνται εφημερίες, η παθολογική και η καρδιολογική κλινική θα είναι ακάλυπτες από Ιατρούς.

«Τους νοσηλευόμενους ασθενείς (ειδικά της Καρδιολογικής) ποιος θα τους βλέπει;», καταλήγει η ανακοίνωση, ενώ παράλληλα θέτει το ερώτημα εάν υπάρχει υπουργική πρόθεση για κατάργηση του νοσοκομείου.