Skip to main content

Ποδόσφαιρο: «Χρυσή» η Βραζιλία, κέρδισε στα πέναλτι τη Γερμανία (vid)

Με τον Νεϊμάρ να σκοράρει το καθοριστικό πέναλτι του τελικού η Βραζιλία επικράτησε της Γερμανίας και πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε η Βραζιλία! Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό η «σελεσάο» κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γερμανίας στη διαδικασία των πέναλτι, επικρατώντας με 5-4 (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση).

Το σκορ άνοιξε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Νεϊμάρ στο 26’, με τα «πάντσερ» να ισοφαρίζουν στο 59’ με τον Μάιερ.

Δείτε τα στιγμιότυπα του τελικού εδώ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση όπου δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι τα πάντα κρίθηκαν στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, ευστόχησε στην καθοριστική εκτέλεση και χάρισε την πρώτη θέση στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ροτζέριο Μικάλε): Γουέβερτον, Ζέκα, Ροντρίγκο Κάιο, Μαρκίνιος, Ρενάτο Αουγκούστο, Ντάγκλας Σάντος, Λουάν, Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα (70΄ Φελίπε Άντερσον), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (95' Ραφίνια), Γουάλας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χορστ Χρούμπες): Χορν, Τόλγιαν, Κλόστερμαν, Γκίντερ, Σίλε, Σβεν Μπέντερ, Μάιερ, Λαρς Μπέντερ (67' λ. τρ. Πρέμελ), Ζέλκε (76' Πέτερσεν), Μπραντ, Νιαμπρί