Skip to main content

Συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Παράλληλα με το Συλλαλητήριο, ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» διοργανώνει ποδηλατοπορεία συμπαράστασης.

Συλλαλητήριο για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακή της Αδριανούπολης στην Τουρκία διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 13.30 στην Ορεστιάδα.

Την ανακοίνωση έκανε ο Κώστας Καραΐσκος εκδότης του εντύπου «Αντιφωνητής» της Θράκης, σε συνέντευξή του στον Focus Fm της Θεσσαλονίκης.

«Είναι σημαντικό η συμμετοχή να είναι απ’ όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά. Σε διαδικτυακή πρόσκληση που κυκλοφορεί για το συλλαλητήριο εξάλλου αναφέρεται πως πρέπει όλος ο λαός του Έβρου να δώσει το παρόν, χωρίς κομματικές ταυτότητες.

Νωρίτερα, στις 10 πμ α ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» διοργανώνει ποδηλατοπορεία συμπαράστασης από την Ορεστιάδα στις Καστανιές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Λεβέντης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια ειρηνική πορεία και όxι συλλαλητήριο, η οποία έχει στόχο να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

«Εμείς έχουν πετύχει να ζούμε ειρηνικά και αυτό που θέλουμε είναι να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.