Skip to main content

Ποδηλατοπορεία για τους δύο στρατιωτικούς στην Ορεστιάδα

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 10.00 από την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, πήγαν με τα ποδήλατα μέχρι το τελωνείο στις Καστανιές και επέστρεψαν.

Ποδηλατοπορεία συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης πραγματοποίησαν μέλη του ποδηλατικού συλλόγου «Ρήσος» Ορεστιάδας.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 10.00 από την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, πήγαν με τα ποδήλατα μέχρι το τελωνείο στις Καστανιές και έπειτα επέστρεψαν. 

Οι ποδηλατοδρόμοι θα ενωθούν με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται για τον ίδιο λόγο στην πόλη της Ορεστιάδας.

«Δεν περνάει κανένας στην Αδριανούπολη», δήλωσε στο iefimerida ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος πρόσθεσε: «Στην πλειονότητα τους οι κάτοικοι της πόλης μας σταμάτησαν τις διελεύσεις στην Ανδριανούπολη. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας μοχλός πίεσης. Επίσης εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι οι δυο λαοί μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά όπως κάναμε το προηγούμενο διάστημα. Είναι μια αυθόρμητη πρωτοβουλία των κατοίκων της Ορεστιάδας, που θεωρούν ότι αυτή η αντίδραση μπορεί να συμβάλλει έτσι ώστε να υπάρχει θετική κατάληξη για τους δυο στρατιώτες μας», καταλήγει ο κ. Μαυρίδης.

Πηγή video: Livemedia.gr