Skip to main content

ΠΟΑΣΥ: Η ΕΛΑΣ προστατεύει τους πολίτες, δεν τους βγάζει από τα σπίτια

Δίνεται στην Αστυνομία ένας άχαρος αντικοινωνικός ρόλος που τη φέρνει αντιμέτωπη με τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, λέει ο γγ της ΠΟΑΣΥ.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αν μας βάλει η κυβέρνηση να βγάζουμε φτωχούς ανθρώπους από τα σπίτια τους», διεμήνυσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα o γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γιώργος Παπατσίμπας.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να λύσει όλα τα κοινωνικά προβλήματα με την καταστολή, ο κ. Παπατσίμπας τόνισε ότι δίνεται στην Αστυνομία ένας άχαρος αντικοινωνικός ρόλος που τη φέρνει αντιμέτωπη «με τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, με φτωχούς ανθρώπους, ανθρώπους του μόχθου που αδυνατούν να πληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις».

«Δεν είναι αυτός ο ρόλος της αστυνομίας. Οι πολίτες θέλουν να τους προστατεύει από τους ληστές, τους κακοποιούς τους εμπόρους ναρκωτικών» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακά» όσα λέει η κυβέρνηση σχετικά με το ότι δεν βγαίνουν σε πλειστηριασμούς οι πρώτες κατοικίες.