Skip to main content

«Πνίγεται» η Ανατολική Μακεδονία

Σε Ν. Πέραμο, Παλιό, Θάσο αλλά και σε Δοξάτο, Καλαμπάκι και Καλλίφυτο στη Δράμα εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση. Μια 74χρονη έχασε τη ζωή της, όταν καταπλακώθηκε από
Μια 74χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και μια 82χρονη τραυματίστηκε σταπόδια, όταν καταπλακώθηκαν από ετοιμόρροπο σπίτι που βρισκόταν δίπλαστην οικία της δεύτερης, το οποίο φούσκωσε από την νεροποντή στα ΚήπιαΚαβάλας του δήμου Ελευθερούπολης, στις 11 το πρωί. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής που απεγκλώβισαν την 82χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας.

Από χθες το βράδυ οι κάτοικοι σε Καβάλα και Δράμα και τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παλεύουν με τα νερά από την πρωτοφανή βροχόπτωση, που πλήττει την Ανατολική Μακεδονία. Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί εκτεταμένες πλημμύρες, κυρίως στην παραλιακή ζώνη του νομού Καβάλας, ενώ μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε πεδινούς δήμους του νομού Δράμας (Δράμας, Δοξάτου και Καλαμπακίου).

Συγκεκριμένα, από τη νεροποντή πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα στο Παλιό Καβάλας, στη Νέα Ηρακλείτσα, στο Ελαιοχώρι και στη Νέα Πέραμο του δήμου Ελευθερών Καβάλας, όπως και στην Ελευθερούπολη (που είχε πληγεί από πλημμύρα και προ τριετίας), ενώ μικρότερες φαίνεται να είναι οι ζημιές μέσα στην πόλη της Καβάλας, όπου πλημμύρισαν κυρίως υπόγεια και κόπηκαν δένδρα από τους σφοδρούς ανέμους. Οι μεγαλύτερες καταστροφές εστιάζονται στη Νέα Πέραμο, αφού εκεί πλημμύρισαν δύο χείμαρροι που διασχίζουν τον οικισμό και παρέσυραν στο διάβα τους ακόμα και μεγάλους κάδους απορριμμάτων. Επίσης, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Νέας Περάμου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας και η αντίστοιχη της Ελευθερούπολης επιχειρούν για αντλήσεις νερού και απελευθέρωση δρόμων, ενώ ανάλογες προσπάθειες καταβάλλουν οι υπηρεσίες των δήμων –όπως και οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν. Στη Θάσο η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για αντλήσεις υδάτων στο Λιμένα και στην Κάτω Ποταμιά.

Στο νομό Δράμας τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στο Καλαμπάκι, στο Δοξάτο, στην Καλλίφυτο και στο Μικροχώρι, όπου και χρειάστηκε η επέμβαση των συνεργείων της Πυροσβεστικής Δράμας. Ακόμα είναι νωρίς να γίνει οποιαδήποτε αποτίμηση των ζημιών, καθώς οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται.

Λόγω θαλασσοταραχής (επτά μποφόρ) ματαιώθηκαν τα πρωινά δρομολόγια μεταξύ Καβάλας – Πρίνου. Σημειώνεται ότι αργά χθες το απόγευμα διακόπηκε, λόγω της κακοκαιρίας, ο αγώνας Κυπέλλου Καβάλας - Πανιωνίου στο 68ο λεπτό και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0.  Εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες -και εφόσον ο αγωνιστικός χώρος αποδειχθεί κατάλληλος για διεξαγωγή αγώνα-, τα υπόλοιπα 22 λεπτά του παιχνιδιού θα διεξαχθούν σήμερα το απόγευμα (στις 5μμ) στο Στάδιο "Ανθή Καραγιάννη".

Τελευταία ενημέρωση 1:44