Skip to main content

Πλωμαρίτης: Οριστική λύση στη χορήγηση των χημειοθεραπειών

Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη χορήγηση των χημειοθεραπειών στους καρκινοπαθείς, υποστήριξε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Εκ νέου σύσκεψη για το ζήτημα της διάλυσης φαρμάκων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 24 Ιανουαρίου στις 9:00 στο Θεαγένειο.

Αυτό ανακοίνωσε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατής Πλωμαρίτης μετά τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου, που έγινε στο γραφείο του στην 4η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Πλωμαρίτης, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με στόχο να δοθεί επιτέλους λύση στο ζήτημα».  

«Αναζητήθηκαν συναινέσεις», τόνισε ο κ. Πλωμαρίτης σε ερώτηση της Voria.gr για την απόφαση των νοσηλευτών να σταματήσουν τη διάλυση των φαρμάκων από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Όπως είπε, «δεν μπορούμε να το σηκώσουμε αυτό το βάρος, του να αρνηθούμε να δώσουμε φάρμακο σε καρκινοπαθείς».

«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη χορήγηση των χημειοθεραπειών στους καρκινοπαθείς», υποστήριξε ο κ. Πλωμαρίτης και πρόσθεσε ότι θα δοθεί μια μόνιμη και οριστική λύση που μπορεί να γίνει σηματοδότης και για τα άλλα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Όπως είπε, το νοσοκομείο έχει την υποδομή για να γίνεται κεντρικά και από φαρμακοποιούς η διάλυση των φαρμάκων, όπως προβλέπεται και «η υποδομή αυτή θα λειτουργήσει».

«Θα μπει ένα τέλος σε αυτή τη διαμάχη ανάμεσα στους φαρμακοποιούς και τους νοσηλευτές για την αρμοδιότητα αυτής της πράξης», τόνισε ο Διοικητής της ΥΠΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαμάχη με τη διοίκηση του νοσοκομείου, με αφορμή την άρνηση των νοσηλευτών να εκτελούν τη διάλυση. Οι εργαζόμενοι σε χθεσινή ανακοίνωσή τους κατηγόρησαν την διοίκηση για «αυταρχισμό», καθώς η δοίκηση είχε αναφέρει πως «τυχόν άρνηση οποιουδήποτε νοσηλευτή να εκτελεί την συγκεκριμένη εντολή η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου και την έκθεση ασθενών σε κίνδυνο θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της διοίκησης του νοσοκομείου ο κ. Πλωμαρίτης, ανέφερε στη Voria.gr πως αυτή «κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την υγεία των ασθενών» και «έχει εξαντλήσει τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση». Συνεπώς, αναμένεται το αποτέλεσμα της επερχόμενης σύσκεψης την Τρίτη, στην οποία θα συμμετάσχει και η διοίκηση του νοσοκομείου.