Skip to main content

Πλήθος εκδηλώσεων στο φετινό Money Show της Θεσσαλονίκης

Η βιομηχανία, το εμπόριο, ο τουρισμός και οι επενδύσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν το τριήμερο 20-22 Μαΐου στο Hyatt.

Με την παρουσία του συνόλου σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, αλλά και αρκετών μελών του υπουργικού συμβουλίου και την επιχειρηματικής κοινότητας θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 20 μέχρι την Κυριακή 22 Μαΐου στο Hyatt το φετινό Money Show. Οι παράγοντες του Ελληνοϊταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου υπόσχονται ένα τριήμερο με 100 περίπου εκδηλώσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, που έχουν στο επίκεντρό τους την επιχειρηματικότητα, τις δουλειές και την ανάπτυξη.

Η βιομηχανία, το εμπόριο, ο τουρισμός και οι επενδύσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, που συμπίπτουν με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, ένα ορόσημο που όλοι πιστεύουν ότι θα συμβάλλει στην αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία. Άλλωστε εκείνο που αξίζει να επισημανθεί σε σχέση με το Money Show είναι ότι με συστηματικό και πρακτικό τρόπο προωθεί την έννοια της επιχειρηματικότητας, κάτι απολύτως απαραίτητο στην Ελλάδα της… κρατικής οικονομίας.

«Προσπαθούμε να φέρουμε σε επαφή, να ενώσουμε τους φορείς της πόλης και τις επιχειρήσεις» επισημαίνει ο κ. Χρήστος Σαραντόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Όπως λέει, εκδηλώσεις οργανώνουν –μεταξύ άλλων- επτά από τα διμερή επιμελητήρια, που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Αττικό Μετρό, το Φυσικό Αέριο, το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ – Helexpo. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αντιπροσωπεία του συλλογικού οργάνου των Ιταλών Βιομηχάνων.

Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβεβαιωμένα θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του φετινού Money Show είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος θα μιλήσει στο επίσημο δείπνο του Σαββάτου. Για το δείπνο της Παρασκευής ο κ. Σαραντόπουλος βρίσκεται σε επαφή με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε γεύμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο Μακεδονία Παλλάς. Το απόγευμα της Παρασκευής στο Money Show θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη βιομηχανία με τη συμμετοχή ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων, στην οποία θα συμμετάσχει η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.  

Το πρωί του Σαββάτου στην εκδήλωση για τον κλάδο της αγροδιατροφής που οργανώνει ο ΣΕΒΕ θα παραστεί ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, ενώ εννέα ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων θα παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές τους.

Επίσης, το πρωί του Σαββάτο τα πέντε διμερή επιμελητήρια, το Ελληνοϊταλικό, το Ελληνοαμερικάνικο, το Ελληνογερμανικό και το Ελληνοβρετανικό και το Ελληνογαλλικό οργανώνουν εκδήλωση για τον τουρισμό πόλης, που ενδιαφέρει πολύ τη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ θα οργανώσουν ημερίδα για την ενέργεια, στην οποία προσπαθούν να φέρουν τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Την Κυριακή, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μεγάλη εκδήλωση για τις ηλεκτρονικές απάτες στο εμπόριο, στην οποία θα μιλήσουν στελέχη από την ηγεσία του αρμόδιου τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει παρουσίαση του μετρό της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ιταλικής κοινοπραξίας που συμμετέχει στην κατασκευή του έργου.