Skip to main content

Συνθήματα και αποδοκιμασίες κατά της προέδρου των συμβολαιογράφων(vid)

Περικυκλωμένη από διαδηλωτές και συνοδεία αστυνομικής δύναμης εξήλθε των δικαστηρίων η πρόεδρος των συμβολαιογράφων, Ιωάννα Χρουσαλά - Μπιλίση.

Νέα συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάθονταν μπροστά σε αίθουσες του δικαστηρίου, αλλά και στην είσοδο του Μεγάρου, με στόχο να εμποδίσουν την είσοδο των συμβολαιογράφων που θα διενεργούσαν τους πλειστηριασμούς. Όπως γνωστοποίησαν , ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν μόνο έναν πλειστηριασμό να πραγματοποιηθεί, αυτόν που αφορά σε διεκδικήσεις των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη.

Ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Συντονιστικού, κατηγόρησε δημόσια την πρόεδρο των συμβολαιογράφων, Ιωάννα Χρουσαλά - Μπιλίση, ότι βρίσκεται εν κρυπτώ σε δικαστική αίθουσα από τις 14:30, προκειμένου να διεξάγει πλειστηριασμούς. Μάλιστα, ο κ. Σμήλιος σκαρφάλωσε σε παράθυρο για να απευθυνθεί στην πρόεδρο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Συντονιστικού κρατούν την πόρτα προκειμένου να μην αφήσουν την κα. Μπιλίση να εξέλθει από την αίθουσα.

«Κάθε Τεταρτη θα είμαστε εδώ μέχρι να πάρουν πίσω τους πλειστηριασμούς», είπε ο κ. Σμήλιος.

Λίγο αργότερα ο κ. Σμηλιός μαζί με έναν ακόμη διαδηλωτή βγήκαν από την εξωτερική πλευρά του κτηρίου και έφτασε στο παράθυρο της αίθουσας μέσα στην οποία βρίσκεται η κυρία Μπιλίση.

Στη συνέχεια όταν η πόρτα της αίθουσας άνοιξε, οι διαδηλωτές όρμησαν μέσα σε αυτή για να προλάβουν την κυρία Μπιλίση, η οποία εξερχόταν από την πίσω πόρτα. Όταν τελικά αυτή βγήκε, έγινε δέκτης έντονων αποδοκιμασιών και γιουχαϊσμάτων, ενώ εξήλθε των δικαστηρίων με συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Οι διαδηλωτές φώναζαν μάλιστα το εξής σύνθημα: «Μόνο όταν βγει ο ήλιος από τη δύση πλειστηριασμό θα κάνει η Μπιλίση»

Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός για τον οποίο επέμεναν οι διαδηλωτές και τελικά κατάφεραν να ματαιώσουν αφορούσε σπίτι 88 τ.μ. στην περιοχή Βότση με τιμή εκκίνησης τις 27.000.