Skip to main content

Πλήρωσε χρέη με τα λεφτά των ληστειών η 41χρονη – Αφέθηκε ελεύθερη

Η 41χρονη γυναίκα, η οποία διέπραξε δύο ληστείες με απειλητικά σημειώματα σε Περαία και Επανομή, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η 41χρονη γυναίκα η οποία τον Αύγουστο διέπραξε δύο ληστείες με απειλητικά σημειώματα σε Περαία και Επανομή.

Οι περιοριστικοί όροι που της επιβλήθηκαν είναι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Ο ανακριτής στον οποίο απολογήθηκε, έκρινε ότι η γυναίκα, η οποία διατηρεί ιχθυοπωλείο στην Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, δεν είναι ύποπτη τέλεσης άλλου αδικήματος.

Κατά την απολογία της, η 41χρονη, η οποία είναι χωρισμένη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, ισχυρίστηκε ότι με ένα μέρος των χρημάτων που λήστεψε, περίπου 11.000 ευρώ, πλήρωσε απαιτητά χρέη που είχε σε εκκρεμότητα, μεταξύ των οποίων και οφειλές σε προμηθευτή της. Η γυναίκα δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιστρέψει αυτά τα χρήματα στις δύο τράπεζες.

Συνολικά η γυναίκα ληστής αφαίρεσε το ποσό των 30.840 ευρώ στις δύο ληστείες. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της, χθες, βρέθηκαν οι 19.750 ευρώ. Όπως είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή, έκανε τις ληστείες γιατί αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και, συνεπεία αυτών, το κίνδυνο έξωσης από το κατάστημά της λόγω των χρεών (δείτε περισσότερα εδώ).

Η 41χρονη γυναίκα αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο χαμογελαστή ικανοποιημένη από την απόφαση των αρχών να την αφήσουν ελεύθερη.