Skip to main content

Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ - Κανονικά τα λεωφορεία

Καταβλήθηκαν τα χρήματα που αντιστοιχούν στα δεδουλευμένα του Αυγούστου - Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ της Voria.gr.

Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων του ΟΑΣΘ τα χρήματα για τη μισθοδοσία του Αυγούστου, εξέλιξη η οποία αποτρέπει τις κινητοποιήσεις και επιβεβαιώνει τις αποκλειστικές πληροφορίες που είχε μεταδώσει η Voria.gr (δείτε εδώ) ότι μέχρι σήμερα θα γίνονταν οι πληρωμές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, τα χρήματα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μπήκαν στον λογαριασμό του Οργανισμού και, πλέον, έχει δοθεί εντολή να μπουν τα ποσά και στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Τα χρήματα, περίπου 3,04 εκατ. ευρώ, προέρχονται από την προκαταβολή της δόσης Νοεμβρίου της κρατικής επιχορήγησης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα είχε γράψει στις 10 Οκτωβρίου η Voria.gr, o Χρήστος Σπίρτζης είχει δώσει εντολή για την αποστολή των χρημάτων από την προηγούμενη Παρασκευή.

Πλέον παραμένει σε εκκρεμότητα η μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου, η οποία έπρεπε κανονικά να είχε καταβληθεί σήμερα. «Θα κάνουμε ένα έγγραφο και θα ζητήσουμε να προεισπράξουμε και τη δόση του Δεκεμβρίου για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τον Σεπτέμβριο», υπογράμμισε ο κ. Στεφανίδης.

Εν τω μεταξύ, χθες έστειλε ο Οργανισμός όλα τα στοιχεία που ζήτησε το υπουργείο Μεταφορών για το θέμα των ποσών που οφείλονται στον ΟΑΣΘ. Ο κ. Στεφανίδης αναμένει ακόμα και εντός της εβδομάδας να πραγματοποιηθεί συνάντηση με κυρίαρχο θέμα συζήτησης, αυτό της διαφοράς του ΦΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, από την αύξηση του φόρου από το 13% στο 24%, το δημόσιο οφείλει στον ΟΑΣΘ ποσό 17 εκατ. ευρώ. «Εάν γίνει διάλογος, όλα θα λυθούν και θα πάμε καλά», υπογράμμισε, σε αισιόδοξους τόνους, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.