Skip to main content

Πληρώνονται εργαζόμενοι της ΕΒΖ και τευτλοπαραγωγοί

Τα χρήματα πιστώθηκαν στο λογαριασμό της ΕΒΖ, η οποία με τη σειρά της θα εξοφλήσει τις οφειλές της σε εργαζόμενους και αγρότες.

Πραγματικότητα έγινε αυτό που περίμεναν εδώ και μήνες τευτλοπαραγωγοί και υπάλληλοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης καθώς η πολυπόθητη εξόφληση των οφειλόμενων ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί.

Με την αγωνία να έχει χτυπήσει κόκκινο, αγρότες και εργαζόμενοι έμαθαν πριν λίγη ώρα πως τα χρήματα βρίσκονται στο λογαριασμό της εταιρείας και αυτή με τη σειρά της θα κάνει τις σχετικές καταθέσεις μέσω της Τράπεζας Πειραιώς στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη υπογράφηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η ΕΒΖ μπόρεσε να εισπράξει την επιχορήγηση από το εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων παρότι δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Η εξέλιξη αυτή ήταν που άνοιξε το δρόμο για την πληρωμή των τευτλοπαραγωγών και των εργαζομένων.

Σημειώνεται πως οι τευτλοπαρωγοί είχαν διαμηνύσει στην κυβέρνηση πως δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αν δεν πληρωθούν.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΒΖ Α.Ε., που οφείλει στο ΙΚΑ περί τα 4,5 εκατ. ευρώ και περί τα 2 εκατ. ευρώ σε φόρους προς το δημόσιο, δεν μπορούσε να πάρει ενημερότητες για να εκταμιευτούν τα 2 εκατ. ευρώ περίπου που προορίζονται για τους υπαλλήλους και τα 2,3 εκατ. για τους τευτλοπαραγωγούς που έσπειραν το 2018 (μαζί με οφειλές του 2017.