Skip to main content

Πλημμύρες στην Πολωνία

Πλημμύρες σημειώθηκαν χθες Τρίτη στην πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία, όπου κινδύνευσαν να σπάσουν τα φράγματα από τις διαρροές και ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Βιστούλα, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί α
Πλημμύρες σημειώθηκαν χθες Τρίτη στην πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία, όπου κινδύνευσαν να σπάσουν τα φράγματα από τις διαρροές και ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Βιστούλα, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Περίπου 500 πυροσβέστες , στρατιώτες και εθελοντές κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα των φραγμάτων, χθες γύρω στις 02:20, χρησιμοποιώντας 30.000 σάκους με άμμο, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο ποταμός Βιστούλας, ο μεγαλύτερος της Πολωνίας , υπερχείλισε και το ύψος των υδάτων του έφθασε τα 7.49 μ, χθες το απόγευμα στην πρωτεύουσα, με το όριο συναγερμού να είναι τα 6.5 μέτρα.

Ωστόσο, αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι ενώ το ύψος των υδάτων του ήταν μεγάλο, δεν κρίθηκε απαραίτητο να απομακρύνουν τους κατοίκους από κανένα σημείο της πόλης.

Ο ποταμός υπερχείλισε εξαιτίας των πλημμυρών που σημειώθηκαν για δεύτερη φορά μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που είχαν πλήξει τη νότια Πολωνία.