Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πλημμυρίζουν οι κάδοι από τα σκουπίδια

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, λόγω της περιορισμένης προμήθειας καυσίμων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Πλημμυρισμένοι είναι οι κάδοι απορριμμάτων εδώ και λίγες ημέρες στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα σκουπίδια έχουν αρχίσει να δημιουργούν λόφους πάνω στα πεζοδρόμια.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, λόγω της περιορισμένης προμήθειας καυσίμων. Αιτία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη συσσώρευση των απορριμμάτων στους δρόμους είναι το μπλόκο από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο πρώτο ένταλμα πληρωμής σχετικά με την προμήθεια καυσίμων.

Όσο η επίτροπος δεν εγκρίνει το ένταλμα, ο προμηθευτής δίνει περιορισμένες ποσότητες καυσίμων στον δήμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν όλα τα απορριμματοφόρα και τα οχήματα του δήμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα που περνά η κατάσταση χειροτερεύει και τα απορριμματοφόρα που κυκλοφορούν για την αποκομιδή λιγοστεύουν. Σήμερα στους δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης, μόνο στην πρωινή βάρδια, κυκλοφορούν 10 απορριματοφόρα ενώ έπρεπε να κυκλοφορούν 19, στην ανακύκλωση αντί για 8 οχήματα βγήκε μόνο 1, όπως, επίσης, ένα όχημα αντί για 6 και για την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων.



«Υπάρχει πρόβλημα με το πετρέλαιο, το οποίο έχει επιδεινωθεί. Σήμερα είναι απελπιστική η κατάσταση, σε σύγκριση με χθες. Σήμερα πάνε τα εντάλματα, ελπίζω να εγκριθούν από την επίτροπο. Ο προμηθευτής έδωσε την Κυριακή κάποιες λίγες ποσότητες, αλλά είναι πολλά τα λεφτά που δεν έχει εισπράξει», είπε στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς.


Η κατάσταση δημιουργεί πονοκέφαλο στην δημοτική αρχή, η οποία έχει προσκομίσει επιπλέον στοιχεία στην πάρεδρο, προκειμένου να εγκρίνει το ένταλμα, να πληρωθεί ο προμηθευτής και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς απευθύνει έκκληση στους δημότες να περιορίσουν τις ποσότητες σκουπιδιών που κατεβάζουν στους κάδους έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.