Skip to main content

Πλημμύρισε με προσφυγόπουλα ο Αστερόκοσμος (φωτο + vid)

Για αρκετές ώρες τα μικρά παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, πέρασαν ευχάριστα στα παιχνίδια του πάρκου μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Τις πύλες του χριστουγεννιάτικου «Αστερόκοσμου» πέρασαν σήμερα προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων του νομού Θεσσαλονίκης.

Για αρκετές ώρες τα μικρά παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, πέρασαν ευχάριστα στα παιχνίδια του πάρκου μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Εντυπωσιασμένες από το περιβάλλον δήλωσαν στη Voria.gr η Φατιμά και η Κάουσα από τη Συρία, οι οποίες μένουν στη δομή της Σίνδου. Όπως είπαν , «τους αρέσει πολύ εδώ και περνάνε τέλεια».

«Είναι η πρώτη φορά που οι πρόσφυγες διασκεδάζουν και περνούν καλά στην Ελλάδα» δήλωσε στη Voria.gr η Άγια από το Χαλέπι. «Θέλω να πω στους ανθρώπους στην Ελλάδα ότι οι πρόσφυγες δεν είναι τρομοκράτες. Πολλοί Ευρωπαίοι νομίζουν ότι ήρθαμε εδώ για να τους σκοτώσουμε. Αυτό δεν είναι αλήθεια, επειδή εμείς ψάχνουμε για ειρήνη», ανέφερε.

Συνολικά αναμένεται να επισκεφθούν τον Αστερόκοσμο από σήμερα έως την Παρασκευή 1.500 προσφυγόπουλα από τις δομές φιλοξενίας. Πρόκειται για μία δράση που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από κοινού με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με τη συνεργασία της ΜΚΟ Intervolve και την υποστήριξη του ομίλου Ζορπίδη, του Magic Park, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της ΕΥΑΘ και προξενικών αρχών της πόλης.