Skip to main content

Πλήγμα στον τουρισμό το κλείσιμο των γραφείων του ΕΟΤ

Αποσπασματική και αψυχολόγητη χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το 1/3 των Γραφεία του ΕΟΤ σε 23 χώρες η υπεύθυνη Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.
«Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το 1/3 των Γραφεία του ΕΟΤ σε 23 χώρες ήταν αιφνιδιαστική, αποσπασματική και αψυχολόγητη», αναφέρει η υπεύθυνη Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με το κλείσιμο Γραφείων του ΕΟΤ και την πολιτική ανάπτυξης του τουριστικού τομέα στη χώρα μας.

«Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς, στις 15 Δεκεμβρίου, αιφνιδίασε τους πάντες, ανακοινώνοντας το κλείσιμο του 1/3 των Γραφείων του ΕΟΤ σε 23 χώρες. Προέβη, μάλιστα, σε αυτή την εξαγγελία, κατά την πιο ακατάλληλη στιγμή. Δηλαδή, κατά την έναρξη της περιόδου τουριστικής προβολής της Ελλάδας σε παγκόσμιες συναντήσεις και εκθέσεις για τον τουρισμό», επισημαίνει η κυρία Κεφαλογιάννη και συνεχίζει: «η αιφνίδια αυτή ανακοίνωση, εντελώς αποσπασματική και αψυχολόγητη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του τουριστικού τομέα και προβολής του τουριστικού μας προϊόντος».

Παράλληλα, η βουλευτής Ρεθύμνου επισημαίνει ότι η απόφαση της κυβέρνησης θα δυσχεράνει την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. «Το κενό που αναμένεται να προκύψει είναι τεράστιο. Δεδομένης, δε, της αύξησης των ανταγωνιστικών προορισμών στο εγγύς περιβάλλον της χώρας μας, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η οικονομική κρίση, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για λανθασμένες αποφάσεις και επιπόλαιες κινήσεις στη στρατηγική προώθησης του Ελληνικού τουρισμού», τονίζει.

Εξάλλου, η κα Κεφαλογιάννη έχει καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, με σκοπό να αποσαφηνιστεί πότε, πόσα, ποια Γραφεία και με τι κριτήρια θα κλείσουν, αν έχει προηγηθεί έρευνα κόστους - οφέλους και γιατί, αντί του εκσυγχρονισμού των Γραφείων του ΕΟΤ και της ορθολογικότερης ανακατανομής τους, προκρίθηκε η κατάργησή τους.