Skip to main content

Πλοιάριο γεμάτο με μετανάστες βυθίστηκε στις Μπαχάμες

Το ΥΠΕΞ της Βραζιλίας δεν αποκλείει την πιθανότητα να έχουν συλληφθεί οι 19 Βραζιλιάνοι μετανάστες όμως δεν έχει υπάρξει επίσημη πληροφόρηση

Δεκαεννιά Βραζιλιάνοι μετανάστες έχουν εξαφανιστεί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα από τις Μπαχάμες, όταν έφυγαν κατά πάσα πιθανότητα για να προσπαθήσουν να φτάσουν παράνομα στις ΗΠΑ και οι αρχές της Βραζιλίας εκφράζουν τον φόβο ότι το πλοιάριό τους βυθίστηκε.

«Πιθανολογούμε ότι πήραν ένα πλοιάριο που ναυάγησε μετά τον απόπλου από τις Μπαχάμες» ενώ κατευθύνονταν στις ΗΠΑ, ανέφερε ο επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος Portal Brasil.

Στην ανακοίνωση των βραζιλιάνικων αρχών διευκρινίζεται ότι οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία επαφή μαζί τους από τις 6 Νοεμβρίου. Επισήμως πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας «δεν επιβεβαιώνει ότι οι Βραζιλιάνοι επιβιβάστηκαν στο πλοιάριο».

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας «δεκάδες άλλοι άνθρωποι» επέβαιναν στο σκάφος.

«Η πρεσβεία της Βραζιλίας στο Νασάου, στις Μπαχάμες και το προξενείο της Βραζιλίας στο Μαϊάμι, στις ΗΠΑ, βρίσκονται σε επαφή με τις οικογένειες και τις αρχές (των ΗΠΑ και των χωρών της Καραϊβικής) προκειμένου να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν αποκλείει την πιθανότητα να έχουν συλληφθεί οι 19 Βραζιλιάνοι, όμως δεν έχει κάποια επίσημη πληροφόρηση ακόμη για το θέμα.