Skip to main content

Νίκη με ανατροπή από αέρος για τον ΠΑΟΚ, 3-1 την Έστερσουντς (video)

Ο ''Δικέφαλος'' πάτησε γκάζι μετά το 60΄και αυξάνοντας την επιθετικότητά του, κέρδισε και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους

Τη νίκη με 3-1 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ εναντίον της Έστερσουντς στο γήπεδο της Τούμπας για τα play-off του Europa League.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη διάθεση να επιτεθεί με στόχο ένα γκολ αλλά η Έστερσουντ παρουσιάστηκε αρκετά σφιχτή και διαβασμένη στο χορτάρι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η κυπελλούχος Σουηδίας ευτύχησε να προηγηθεί στο 21΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νούρι. Συγκεκριμένα, έγινε σέντρα από τα αριστερά, ο Κρέσπο έκανε κακή εκτίμηση της μπάλας με τον Λέοβατς να αφήνει τη μπάλα μπερδεύοντας τον Ρέι που ανέτρεψε τον Άιες και τον διαιτητή Νιχάους να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο αρχηγός της το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 0-1.

Παρά την ψυχρολουσία που δέχθηκε, ο ''Δικέφαλος'' ανασυντάχθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 38' όταν ο Τσίμιροτ από τα αριστερά έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Μάτος και αυτός με τη σειρά του κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Κεϊτά για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασαν τις πρώτες καλές τους ευκαιρίες στο διάστημα 64΄- 66'. Αρχικά ο Μπίσεσβαρ σούταρε με τον Κεϊτά να αποκρούει και τον Μακ στη συνέχεια από πλεονεκτική θέση να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

Στην επόμενη φάση, ο Κάμπος σέντραρε από τα δεξιά και ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κεϊτά.

Στο 77΄ ήρθε η στιγμή για τον ΠΑΟΚ να προηγηθεί όταν ο Κάμπος έκανε εξαιρετική ντρίμπλα πάνω στον Γουίντγκρεν και έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Πρίγιοβιτς που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με κεφαλιά πέτυχε το 2-1.

Ο ''Δικέφαλος'' πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης όταν ο Ενρίκε έκανε καταπληκτική ατομική ενέργεια περνώντας τον αμυντικό της Έστερσουντ και με κεφαλιά προσπάθησε να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ αλλά ανετράπη απο τον Κεϊτά. Ο διαιτητής Νιχάους έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Πρίγιοβιτς στο 88' ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάχοβ (Πέλκας 63΄), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Μακ (Αθανασιάδης 81΄), Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

Έστερσουντς (Πότερ): Κεϊτά, Μουκίμπι (Μπέργκβιστ 72' ), Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Γουίντγκρεν, Μενσά, Νουρί, Μπασιρού, Σεμά (Γκέρο 71΄), Γκόντος (Μπέργκστρομ 81'), Άιες.

Θυμηθείτε παρακάτω το live της αναμέτρησης

-Τέλος στην αναμέτρηση, ΠΑΟΚ-Έστερσουντς 3-1.

-86΄: Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, το εκτέλεσε εύστοχα ο Πρίγιοβιτς κάνοντας το 3-1.


-77΄: Γκολ για τον ΠΑΟΚ, Ο Κάμπος έκανε εξαιρετική ντρίμπλα πάνω στον Γουίντγκρεν και έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Πρίγιοβιτς που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με κεφαλιά πέτυχε το 2-1.

-72' : Τεράστια φάση για τον ΠΑΟΚ όταν η εκτέλεση φάουλ του Πέλκα κατέληξε στο δοκάρι του Κεϊτά (την βρήκε με το χέρι)

-66': Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Κάμπος σέντραρε από τα δεξιά και ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κεϊτά.

-64΄: Oι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όταν αρχικά ο Κεϊτά απέκρουσε το σουτ του Μπίσεσβαρ ενώ στη συνέχεια ο Μακ από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

-63': Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να περνά στη θέση του Σάχοβ.

-55': Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να επιτεθεί από τις πτέρυγες με στόχο το γκολ που θα τον βάλει μπροστά στο σκορ - Αρκετά προβλήματα έχει δημιουργήσει ο Άιες στον Λέοβατς.

-46΄: Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα. Καμία αλλαγή σε πρόσωπα και διάταξη για τις δύο ομάδες.

-Ημίχρονο στην Τούμπα, ΠΑΟΚ-Έστερσουντς 1-1.

-38': Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Από τα αριστερά ο Τσίμιροτ σέντραρε και ο Μάτος με ωραίο άλμα και κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κεϊτά για το 1-1.

-37': Κίτρινη κάρτα στον Μουκίμπι. Σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Κάμπος και σωστά ο παίκτης της Έστερσουντ είδε την κίτρινη

-34' : O Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ, ο Μάτος με ψαλίδι προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και η μπάλα από κόντρα πήγε στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος τη γύρισε στην εστία και η φάση ολοκληρώθηκε με σουτ του Κάμπος που έκοψαν οι αμυντικοί της Έστερσουντ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά στην ιστορία των κυπέλλων Ευρώπης, αντίπαλος ελληνικής ομάδας έχει περισσότερους...Έλληνες στην εντεκάδα της απ' ότι ομάδα της χώρας μας!

Συγκεκριμένα, το λάθος του Λέοβατς και η ασυνεννοησία του με τον Ρέι έφερε την ανατροπή του Άιες και με τον Νούρι να ευστοχεί από τα 11 βήματα, η κυπελλούχος Σουηδίας πέτυχε το 0-1. Κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.


-21': Γκολ για την Έστερσουντς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νούρι!

Αρκετά σφιχτή και προσηλωμένη στο πλάνο του Άγγλου προπονητή της, η σουηδική ομάδα που έχει μόλις έναν φορ, τον δυναμικό Γκόντος. Έχει τη διάθεση να επιτεθεί ο ''Δικέφαλος'' αλλά οι Σουηδοί δείχνουν μέχρι στιγμής αρκετά διαβασμένοι.

-15': Σέντρα-σουτ του Κάμπος από τα δεξιά, μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Κεϊτά.

Πάνω από 20.000 οπαδοί των ''ασπρόμαυρων'' στο γήπεδο της Τούμπας - Περίπου 60 οι αντίστοιχοι οπαδοί της σουηδικής ομάδας που ταξίδεψαν για να στηρίξουν την ομάδα τους στη Θεσσαλονίκη.

-5': Καμία ευκαιρία μέχρι στιγμής στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ πάντως να έχει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

-Ντεμπούτο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ''Δικεφάλου''.

-1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες.

-Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάχοβ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Μακ, Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

Έστερσουντς (Πότερ): Κεϊτά, Μουκίμπι, Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Γουίντγκρεν, Μενσά, Νουρί, Μπασιρού, Σεμά, Γκόντος, Άιες.

-Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας. Θα παρακολουθήσουμε μαζί live την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Έστερσουντς για τα play-off του Europa League.