Skip to main content

Πλαταμώνας: Ένας 19χρονος νεκρός και 6 τραυματίες από τη σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ με δύο ΙΧ

Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω στα δύο Ι.Χ. που ήταν σταθμευμένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης - Σε σοβαρή κατάσταση τρεις από τους τραυματίες

Ένας 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο και άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν, μάλιστα τρεις από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 1.30 τα ξημερώματα στην ΠΑΘΕ, 300 μέτρα μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ με 77 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα έπεσε πάνω σε δύο Ι.Χ. που ήταν σταθμευμένα στη ΛΕΑ. Από τη σύγκρουση του διώροφου λεωφορείου με τα δύο Ι.Χ. ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του και άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν, όλοι επιβάτες των δύο επιβατικών αυτοκινήτων. 

Τρεις από τους τραυματίες που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση, ηλικίας 19, 22 και 34 χρόνων μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται οι δύο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και ο τρίτος στο νοσοκομείο Λάρισας, ενώ άλλοι 3 που είναι πιο ελαφρά νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο Λάρισας. Ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι 9 ετών, η κατάσταση της υγείας του οποίου δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Ο 19χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο χειρουργείο του νοσοκομείου Λάρισας και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση, ενώ δύο από τραυματίες, ηλικίας 43 και 44 χρόνων, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, στο ίδιο νοσοκομείο, αποχώρησαν.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το μπροστινό μέρος του λεωφορείου μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών και γυαλιών. 

Ο οδηγός του ΚΤΕΛ συνελήφθη, ενώ κανείς από τους 77 επιβάτες δεν τραυματίστηκε και το δρομολόγιο συνεχίστηκε με άλλο λεωφορείο.