Skip to main content

Πλαφόν στη δωρεάν υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ

Δεν θα πληρώσουν για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2010 οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που έχουν δικαιώματα έως 10.000 ευρώ και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν δικαιώματα έως 5.000 ευρώ.
Δε θα πληρώσουν για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2010 οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που έχουν δικαιώματα έως 10.000 ευρώ και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν δικαιώματα έως 5.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους αγρότες εκπνέει στις 15 Μαΐου 2010. Το υπουργείο τονίζει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

“Εφόσον απαιτείται, η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με μεταβολή στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων. Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστο ύψος δικαιωμάτων για την καταβολή ενιαίας ενίσχυσης για το 2010 για τη χώρα μας αποτελούν τα 200 ευρώ και άνω.
Για τη διευκόλυνση της έγκαιρης καταβολής των ενισχύσεων προχωρήσαμε στη:
● Βελτίωση του συστήματος υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης
● Ανάληψη, σύμφωνα με την πολιτική μας δέσμευση, του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων για τους δικαιούχους που:
1. η γεωργία αποτελεί κύρια δραστηριότητά τους για δικαιώματα μέχρι 10.000 ευρώ
2. για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ  για δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης μέχρι 5.000 ευρώ.

Τα ποσά του κόστους ενεργοποίησης θα κατατεθούν προκαταβολικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων και θα αποδεσμεύονται αμέσως μετά την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης.
Το ποσό του κόστους ενεργοποίησης που θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των παραπάνω δικαιούχων ανέρχεται συνολικά σε 70 ευρώ ανά αίτηση (57 ευρώ + ΦΠΑ). Για τους υπόλοιπους δικαιούχους, με τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας, το κόστος ενεργοποίησης θα βαρύνει τους ίδιους.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 22112/26-3-2010 Υπουργική Απόφαση, όλοι οι δικαιούχοι Ενιαίας Ενίσχυσης, για την υποβοήθησή τους στη συμπλήρωση και καταχώριση των στοιχείων των αιτήσεών τους θα απευθύνονται στις πύλες εισαγωγής (ΕΑΣ) του φορέα που πιστοποιήθηκε (ΠΑΣΕΓΕΣ), καλύπτοντας εξ’ ιδίων το κόστος παροχής των σχετικών υπηρεσιών (λαμβανομένου υπόψη ότι στις προαναφερόμενες κατηγορίες 1. και 2. το κόστος θα έχει προκαταβληθεί από το κράτος).”