Skip to main content

ΠΚΜ: Πρόσκληση σε επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών για την έκθεση ANUGA

Σκοπός της συμμετοχής της ΠΚΜ η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και η ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου στην Κολωνία της Γερμανίας, στον εκθεσιακό χώρο KOELNMESSE, από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2017, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και η ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων της, καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Θεοφάνης Παπάς, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει την ευκαιρία στις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις της περιοχής να προβάλουν τα εκλεκτά προϊόντα τους στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις. Καλούμε όλες τις επιχειρήσεις με εξαγωγικό ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην ANUGA 2017, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα παγκοσμίως στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και δίνει την ευκαιρία για εμπορικές συμφωνίες, που τόσο έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις μας. Απόδειξη είναι οι χιλιάδες εκθέτες από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση της Κολωνίας, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες, οι οποίοι μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα προϊόντα – σημαία της μακεδονικής γης. Πιστεύουμε ότι η δυναμική της συγκεκριμένης έκθεσης, που φιλοξενεί και δέκα εξειδικευμένες εμπορικές εκθέσεις, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών της Κεντρικής Μακεδονίας, με έντονο εξαγωγικό πρόσημο».

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017, η ΠΚΜ παρακαλεί τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας σε ξεχωριστό stand ανά επιχείρηση να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Π.Κ.Μ.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Π.Κ.Μ. είναι: 2313 333050 (Γλυκερία Καραλή) και 2313 330428 (Γεώργιος Φανέλης).

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους στις επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη:

● τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.
● τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
● την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
● τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Το κόστος συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση ANUGA 2017 υπολογίζεται στα 1.900 € (χίλια εννιακόσια ευρώ), χωρίς ΦΠΑ, (ενοικίαση προνομιακού χώρου, κατασκευή περιπτέρου με τον απαραίτητο εξοπλισμό, σήμανση, γραφικά, εκτυπώσεις, λειτουργικές δαπάνες κ.ά.), καθώς και 1.149 € (χίλια εκατόν σαράντα εννέα ευρώ), χωρίς ΦΠΑ, για το Μarketing Package της έκθεσης (καταχώρηση στον επίσημο έντυπο κατάλογο και στην εφαρμογή online αναζήτησης, δημιουργία online press compartment, αριθμό δωρεάν αδειών και καρτών εισόδου, ένταξη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες).

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ξεχωριστό stand ανά επιχείρηση, μπορούν να βρουν ΕΔΩ το Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται στο συμπληρωμένες στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044 έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017 πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και προσελκύει σημαντικούς και εξειδικευμένους επισκέπτες. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη, με υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, η έκθεση δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη γερμανική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά και συμβάλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών, αλλά και της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων. Θεωρείται αναγνωρισμένη έκθεση στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών, που προσδίδει τον τόνο μελλοντικών εξελίξεων στο χώρο.

Η δυναμική της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017 ξεπερνά τους 7.000 εκθέτες από περισσότερες από 100 χώρες και τους 155.000 εμπορικούς επισκέπτες από περίπου 200 χώρες. Στην έκθεση προβάλλονται γενικά τρόφιμα, χυμοί, ποτά, αναψυκτικά, φρούτα, αρωματικά φυτά και έλαια, γαλακτοκομικά κ.ά.

Η έκθεση φιλοξενεί 10 εξειδικευμένες εμπορικές εκθέσεις του κλάδου τροφίμων-ποτών στους εξής τομείς και σε αντίστοιχες θεματικές αίθουσες:

1. Fine Food: τρόφιμα γενικά
2. Frozen Food: κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά
3. Meat: προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι
4. Chilled & Fresh Food: προϊόντα gourmet και delicatessen, ψύξης, ψαρικά, λαχανικά, φρούτα
5. Dairy: γαλακτοκομικά προϊόντα
6. Βread & Bakery: αρτοσκευάσματα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής
7. Drinks: ποτά, κρασί, αναψυκτικά και χυμοί
8. Hot Beverages: αφεψήματα
9. Culinary Concepts: εξοπλισμός για catering και μαζική εστίαση, εξοπλισμός καιυπηρεσίες για την λιανική αγορά
10. Organic: βιολογικά προϊόντα