Skip to main content

ΠΚΜ: Νέα λαϊκή αγορά κάθε Τετάρτη στη Νέα Ραιδεστό

Θα υπάρχουν περίπου 70 – 80 πάγκοι στη λαϊκή αγορά στη Νέα Ραιδεστό. Είναι η τρίτη λαϊκή στο δήμο Θέρμης, μετά τα Βασιλικά και τη Θέρμη.

Λαϊκή αγορά αποκτά η Νέα Ραιδεστός. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τη δημιουργία λαϊκής αγοράς στην περιοχή, που θα γίνεται κάθε Τετάρτη σε συγκεκριμένη οριοθετημένη περιοχή, με τη συμμετοχή 70 – 80 παραγωγών, εμπόρων και επαγγελματιών.

Η απόφαση ελήφθη, έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα, ο οποίος τόνισε ότι «ελήφθη υπόψη η σχετική πρόταση του τοπικού συμβουλίου Νέας Ραιδεστού και οι παρατηρήσεις του Δήμου Θέρμης, ώστε η λαϊκή να λειτουργήσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, τόσο για όσους δραστηριοποιούνται εκεί, όσο και για τους καταναλωτές. Έγινε συνεννόηση και με την Τροχαία, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα από τους πάγκους. Λάβαμε πολύ σοβαρά υπόψη μας ότι ήδη λειτουργούν λαϊκές στα Βασιλικά κάθε Παρασκευή και στη Θέρμη κάθε Σάββατο, οπότε η επιλογή της Τετάρτης βρήκε σύμφωνους τους πάντες για τη Ν. Ραιδεστό».

Η λαϊκή θα γίνεται επί της οδού Α. Διάκου από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου έως την οδό Πολυτεχνείου και επί της Πολυτεχνείου, από την οδό Καβάφη έως την οδό Κολοκοτρώνη, μόνον επί της οδού που εφάπτεται στο πάρκο κι όχι επί της πλευράς όπου υπάρχουν κατοικίες.