Skip to main content

Πιτσιόρλας: Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου

H πολιτική της κυβέρνησης είναι γρήγορη ολοκλήρωση όλων των τεχνικής φύσεως προαπαιτουμένων, υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομίας.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου. Και φαίνεται πως σε αυτόν το στόχο κινούνται και ισχυροί ευρωπαϊκοί θεσμοί και παράγοντες. Όμως, τόσο η εκκρεμότητα ως προς την τελική στάση του ΔΝΤ όσο και η ασάφεια στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα» τονίζει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Δηλώνει «σταθερό “όχι” σε κάθε απόπειρα ανακίνησης θέματος για νέα μέτρα» και υποστηρίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «γρήγορη ολοκλήρωση όλων των τεχνικής φύσεως προαπαιτουμένων. Απομόνωση των λίγων εκκρεμών πολιτικών ζητημάτων και σοβαρή διαπραγμάτευση, με “όπλα” τα επιτεύγματα της οικονομίας και την ανταπόκρισή μας σε όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα».

Για την επένδυση του Ελληνικού σημειώνει ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι πρέπει από τη δική της πλευρά, ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Βεβαίως, όλα πρέπει να γίνουν με σεβασμό στη νομοθεσία και τις προβλεπόμενες διαδικασίες». Εξάλλου, «φιλοεπενδυτικό κλίμα υπάρχει όταν υπάρχουν σαφείς κανόνες που τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους. Όταν υπάρχει ένα καθεστώς όπου η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία υπόσχεται παρακάμψεις των κανόνων, τότε όχι φιλοεπενδυτικό κλίμα δε διαμορφώνεται, αλλά καταστρέφονται η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας», υπογραμμίζει ο κ. Πιτσιόρλας.

Τέλος για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά τονίζει: «Υποστηρίζω σταθερά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτή την προοπτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι στόχος του είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συμφωνιών» και εξηγεί ότι «αν κάποιος πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του επί του θέματος είναι η λεγόμενη Κεντροαριστερά. Και πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της όχι μόνο στο θεωρητικό ζήτημα, αλλά και στο πολύ συγκεκριμένο ενώπιον του οποίου βρίσκεται. Θα συζητήσει με το ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική μίας κυβερνητικής συνεργασίας στη βάση προγραμματικής συμφωνίας ή με τη Ν.Δ.;», διερωτάται ο Στ. Πιτσιόρλας.