Skip to main content

Πιτσιόρλας για Ελληνικό: Σύντομα θα λυθούν οι εκκρεμότητες

Μέσα στο 2017 το Ελληνικό θα ξεκινήσει, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό μέσα στο 2017 υποσχέθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας τονίζοντας ότι οι εκκρεμότητες που έχουν προκύψει θα λυθούν σύντομα.

«Μέσα στο 2017 το Ελληνικό θα ξεκινήσει, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Έχει μπει οριστικά στο δρόμο υλοποίησης, έχει ψηφιστεί από τη Βουλή έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και βρισκόμαστε στη φάση να ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος. Μένουν δύο μικρές εκκρεμότητες, με τους αρχαιολογικούς χώρους και την πράξη χαρακτηρισμού του δασαρχείου, οι οποίες πολύ σύντομα θα επιλυθούν και θα προχωρήσουμε» δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον Focus fm.

«Υπάρχει γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους και μία απόφαση του υπουργού, που δημιουργεί το νομικό πλαίσιο να ξεπεραστούν αυτά. Όσο μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η γραφειοκρατία στην υλοποίηση των έργων στην Ελλάδα, άλλα τόσα μεγάλα προβλήματα δημιουργεί και η προχειρότητα με την οποία ξεκινούν κάποια έργα» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.

«Με δεδομένο το νομικό καθεστώς της χώρας πρέπει να ακολουθούμε κάποιες τυπικές διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουμε, όταν πάμε με πολιτικές αποφάσεις να τις ξεπεράσουμε, τότε το βρίσκουμε μπροστά μας στο επόμενο στάδιο. Τα πράγματα έχουν μπει σε σειρά και πιστεύω πως τάχιστα θα έχουμε τελειώσει και θα πάμε στην έκδοση του προεδρικού διατάγματος» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το Ελληνικό θα είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης σε όλη την Ευρώπη.

Αναφερόμενο στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι η καθυστέρηση είναι ζημιά, αλλά σίγουρα αναπληρώνεται.

«Το 2017 θα επανεκκινήσει η οικονομία» υπογράμμισε.