Skip to main content

Πιτσιόρλας: Εξαιρετικό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας μίλησε για ιστορική ευκαιρία ανάδειξης του ΟΛΘ. Κλείνει μέσα στον Μάιο η λίστα των ΔΕΚΟ για το ΕΔΗΣ.

«Ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ ολοκληρώθηκε με άψογο τρόπο. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, ένα επιχειρηματικό σχήμα που ανταποκρίνεται σε όλες τις προδιαγραφές και ένα τίμημα πάρα πολύ υψηλό. Οι προοπτικές για τον ΟΛΘ είναι εξαιρετικές στο εξής και το Λιμάνι μπορεί να αναδειχθεί σε αυτό που ιστορικά ήταν, η έξοδος προς την Κεντρική Ευρώπη».

Την ανωτέρω δήλωση έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Οικονομίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη για την 82η ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου.

Ο υφυπουργός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του 67% της ΟΛΘ A.E. και πρόσθεσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο σημειωτέον περιλαμβάνονται η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Ο κ. Πιτσιόρλας απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε ερώτηση για το εάν η ΔΕΘ - Helexpo θα ενταχθεί στο Υπερταμείο και στην ΕΔΗΣ.

«Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την ένταξη μίας εταιρείας στο Υπερταμείο. Η λογική λειτουργίας του Υπερταμείου είναι διαφορετική από του ΤΑΙΠΕΔ. Μέσω του Υπερταμείου μπορούν να επιλεγούν διαφορετικοί τρόποι αξιοποίησης των επιχειρήσεων του δημοσίου, άλλωστε από τα έσοδα που θα επιτυγχάνονται, το 50% θα πηγαίνει στην ανάπτυξη και το 50% στο χρέος», σημείωσε.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι μέσα στον Μάιο και μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα έχει οριστικοποιηθεί η λίστα των επιχειρήσεων/ΔΕΚΟ που θα περάσουν στην ΕΔΗΣ, η οποία άμεσα θα συσταθεί.