Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
x

ΠΙΤΣΙΛΗΣ: ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΑΝΤΟΥ

Ο διοικητής της Αλεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δήλωσε χαρακτηριστικά πως η επιδίωξη της ΑΑΔΕ είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Την αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων έθεσε ως επιδίωξη της ΑΑΔΕ, ο Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας αναφορικά με τους ελέγχους που διεξάγονται σχετικά με την έκδοση αποδείξεων.

«Ο στόχος μας είναι σαφής εξ αρχής: Σε μια περίοδο, όπου η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, και δη των επιχειρηματιών, αγωνίζεται για να είναι συνεπής απέναντι στις κάθε είδους υποχρεώσεις της, δεν θα επιτρέψουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως αυτός αναπτύσσεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων... δηλαδή, μέσω της είσπραξης και μη απόδοσης φόρων, όπως ο ΦΠΑ, αλλά και της απόκρυψης εισοδημάτων. Οι οδηγίες, που έχουν δοθεί στις ελεγκτικές υπηρεσίες, είναι ξεκάθαρες: Σεβόμαστε τη λειτουργία των επιχειρήσεων, που ελέγχονται, και εφαρμόζουμε το νόμο. Δεν αποσκοπούμε στο να βάζουμε λουκέτα παντού. Αυτό είναι το τελευταίο, που θέλουμε. Επιδίωξή μας είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ