Skip to main content

Πιθανό και νέο πακέτο μέτρων λέει η Morgan Stanley

Μεγάλο και εντυπωσιακό είναι, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, το νούμερο του πακέτου χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Ωστόσο, η κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να υιοθετήσει μέσα στην επόμενη τριετία έ
Μεγάλο και εντυπωσιακό είναι, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, το νούμερο του πακέτου χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να υιοθετήσει μέσα στην επόμενη τριετία ένα επιπλέον πακέτο μέτρων λιτότητας, υποστηρίζει σε σημερινή έκθεσή του ο διεθνής οίκος.

Αυτό που μετράει περισσότερο είναι μέσω λήψης νέων μέτρων νααποκατασταθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη και κυρίως να προσελκυστούν νέακεφάλαια ιδιωτών επενδυτών. Και για να συμβεί αυτό - σημειώνεται -υπάρχει ενδεχόμενο να χρειαστούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στηνοικονομία, οι οποίες μπορεί να έρθουν με τη μορφή ενός νέου πακέτουμέτρων.

Ο οίκος ξεκαθαρίζει ότι, ουσιαστικά, το πακέτο των 110 δισ. ευρώ κρατάει μακριά από τις αγορές ομολόγων την Ελλάδα για τουλάχιστον δύο χρόνια, με τη χώρα να μην χρειάζεται να εκδίδει νέο χρέος. Στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση, αλλά και οι πολίτες, θα πρέπει να εργαστούν πολύ σκληρά για να διορθωθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα - τα οποία χαρακτηρίζονται ως σημαντικότατα - και να αποφευχθεί η μακροχρόνια πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας.

Ο οίκος αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα αναδιάρθρωσης των ελληνικών χρεών σε βάθος χρόνου.