Skip to main content

Πιθανή η αναστολή πτήσεων τσάρτερ από τη Ρωσία προς την Τουρκία

Οι τουριστικοί πράκτορες αξιολογούν την επιστολή της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ως προειδοποίηση και όχι ως απαγόρευση

Έγγραφη προειδοποίηση από τη Ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το ενδεχόμενο να ανασταλούν οι πτήσεις τσάρτερ με προορισμό την Τουρκία έλαβαν οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στη διοίκηση αεροπορικής εταιρείας.

Οι τουριστικοί πράκτορες αξιολογούν την επιστολή της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ως προειδοποίηση και όχι ως απαγόρευση, όπως διευκρινίζει η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ) η οποία, σύμφωνα με το Interfax, επισημαίνει ότι «οι τουριστικοί πράκτορες που ασχολούνται με την Τουρκία, λένε ότι τα ΜΜΕ αναφέρονται σ’ ένα κείμενο εργασίας, το οποίο δεν δημοσιεύθηκε πουθενά, και δεν συνιστά ούτε εντολή, ούτε οδηγό για δράση».

Ωστόσο, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Tass, «η ενδεχόμενη αναστολή των πτήσεων τσάρτερ με προορισμό την Τουρκία, συνδέεται με την περίπλοκη πολιτική κατάσταση στη χώρα αυτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2016 μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είχαν διακοπεί οι πτήσεις τσάρτερ. Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν τότε είχαν σχέση με την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά στον εναέριο χώρο της Συρίας.