Skip to main content

Πιθανές βροχές στη Θεσσαλονίκη, έως 16 βαθμούς η θεμοκρασία

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στην πόλη - Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ

Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για το Σάββατο. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι στα ανατολικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα βόρεια.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα μέχρι 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια 7 πρόσκαιρα μέχρι 8 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση κυρίως στα βόρεια.